El Sona Amer ha estat guardonat amb el ‘Segell EFFE 2024-2025’

Aquest reconeixement destaca la qualitat del festival i el seu compromís en els àmbits de les arts, la participació comunitària i l’obertura internacional. Aquest distintiu ha estat atorgat després de ser avaluat per experts internacionals en el món dels festivals.

Sona Amer ha obtingut aquest reconeixement per presentar un programa artístic coherent i ben cuidat, donar suport al desenvolupament artístic continu, contribuir a noves creacions i recolzar la recerca artística. També destaca per proporcionar oportunitats per a artistes emergents o innovadors, així com per estar arrelat a la comunitat local, fomentant les connexions locals tant en el programa com entre els intèrprets i actuacions. El festival implica artistes i audiències locals en els seus projectes, contribueix a augmentar l’accés a la cultura i atraure audiències diverses en termes de procedència socioeconòmica, edat, gènere i cultures.

A més, el Sona Amer ha pres mesures per ser més sostenible, abordant aspectes com el medi ambient, l’economia, els models de negoci i els impactes socials. Destaca també per contribuir a modelar, fomentar i promoure experiències interculturals per a les audiències i els artistes, demostrant un fort compromís amb la inclusivitat com a principi i pràctica fonamental.

Cal destacar que l’EFFE és una iniciativa de l’Associació de Festivals Europeus (EFA), amb el suport de la Comissió i el Parlament Europeu.

Aquesta acció posa de manifest el prestigi i la validesa del reconeixement, reforçant la importància del compromís del Sona Amer amb l’excel·lència en el món dels festivals europeus.

Aquest reconeixement europeu ofereix diverses oportunitats per utilitzar activament:

  • El Sona Amer està nominat per als propers Premis EFFE.
  • El Sona Amer participarà a la propera Cimera Anual de Festivals d’Arts de l’EFA. Aquest és l’esdeveniment de xarxa més important per als creadors de festivals a Europa.
  • Formar part de la campanya de promoció internacional continuada d’EFFE.
  • El Segell EFFE dóna accés a una xarxa internacional de més de 2500 festivals.

El Sona Amer ha arribat a la seva 8a edició aquest 2024.

Organitza l’Ajuntament d’Amer i Idea Associació Cultural amb el suport de la Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya i Hipra.

Més informació