Àrea de Joventut

La política de joventut municipal es desenvolupa des de l’Àrea Joventut i Esports, sota la iniciativa dels regidors Sebastià Samblàs i Josep Morais i segueix les directrius establertes al Pla Local de Joventut 2020-2023


L’Ajuntament d’Amer participa del projecte de tècnics compartits de joventut que ofereix el Consell Comarcal de la Selva, d’aquesta manera Amer disposa d’un tècnic de joventut que treballa un dia a la setmana a l’Ajuntament per tal de donar resposta a les necessitats del jovent entre 12 i 35 anys en tots aquells àmbits que els poden afectar com el treball, la formació, la salut o l’habitatge.

Punt d’informació juvenil

Servei d’informació i assessorament juvenil sobre habitatge, salut jove, cultura i oci, educació formal i no formal, mobilitat internacional entre d’altres. El servei ofereix una atenció personalitzada i un seguiment o derivació a altres serveis més específics, en casos necessaris.

Què oferim:

  • Servei d’Orientació Laboral per a Joves

Servei d’assessorament en matèria de treball dirigit a joves. En aquest s’ofereix una orientació laboral tant pel que fa a recursos per a la recerca de feina, com en el procés de cerca de feina. L’assessorament és personalitzat. Els divendres de 9h a 14h | Cal demanar cita prèvia trucant al 678 650 464 o enviant un correu electrònic a abreva@selva.cat

  • Serveis per les Entitats on hi participen Joves

S’ofereix assessorament a les entitats juvenils i a grups de joves interessats en constituir-se com a entitat juvenil, en aquest darrer cas s’informa sobre els passos a seguir i la documentació necessària per a la constitució de l’entitat.

També us podem informar sobre vies de finançament públic que existeixen per tal de finançar el vostre projecte.

  • Suport a projectes d’iniciatives juvenils

Recolzar-vos en cas de que tingueu algun projecte que vulgueu tirar endavant (sempre que estigui a les nostres mans).
Des del punt d’informació juvenil volem recollir i canalitzar les vostres opinions per tal que arribin a l’Ajuntament.

On trobar-nos

El Punt d’Informació Juvenil està ubicat a l’Ajuntament d’Amer, Plaça de la Vila, 30 i és obert els divendres de 9h a 14h. El nostre telèfon és 972 431 112.

També ens podeu fer arribar les vostres consultes a través del correu electrònic abreva@selva.cat.

Una altre manera d’estar informats sobre temes de joventut és través de la web de l’Oficina Jove de la Selva: www.laselvajove.cat i el compte d’Instagram d’Amer Jove @amerjove

PROJECTES

BRIGADA JOVE

Emmarcat dins el Pla Local de Joventut 2020-2023, la Brigada Jove, un projecte social la finalitat del qual és crear ocupació pels i les joves de la vila.

Des de fa uns anys l’àrea de Joventut ha pres la decisió de mantenir aquest projecte ja que es considera una acció prioritària per tal de promoure l’ocupació juvenil al municipi. En el context actual, en el que el mercat laboral dona molt poques oportunitats laborals als joves, considerem que és necessari que les institucions desenvolupin accions que facilitin la inserció laboral dels ciutadans, en aquest cas dels joves.

L’objectiu general de la Brigada Jove és oferir una experiència laboral positiva durant la temporada d’estiu. Els participants desenvolupen tasques de suport a diferents llocs de treball municipals (brigada municipal, tasques d’auxiliar administratiu/va, conserge piscina municipal…).
És un projecte que permet contractar a persones joves. A més, del programa laboral el projecte de Brigada Jove compta amb un programa formatiu que vol donar eines bàsiques d’orientació laboral als participants.

NUCLI JOVE AL INSTITUT

El projecte consisteix en oferir espais de reflexió a través de dinàmiques als alumnes de l’Institut Castell d’Estel.la d’Amer entorn:

  • la formació laboral
  • l’ús i l’abús de les TIC
  • la participació
  • les relacions abusives

Aquestes sessions es desenvolupen en el context de grup classe, en diferents sessions en l’espai de tutoria o en qualsevol altre espai on s’hi pugui reunir tot el grup classe.
El facilitador de les sessions és el tècnic de joventut municipal, amb el suport, en cas que sigui necessari, d’altres figures tècniques especialistes en la temàtica a treballar de l’Oficina Jove de la Selva.

L’objectiu general del Nucli Jove es potenciar habilitats i recursos personals que ajudin als joves en la millora del benestar personal i social i a adquirir estratègies d’afrontament em tot tipus de contextos.

TALLERS AL CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA

Anem a l’escola de primària a donar-nos a conèixer amb l’alumnat de cicle superior i parlem i treballem valors com el treball en equip, la resolució de conflictes, el sexisme, i també els ajudem en la transició a l’etapa de secundària.

PROGRAMA DE GARANTIA JUVENIL: JOVES EN PRÀCTIQUES

L’Ajuntament d’Amer concórrer a la convocatòria de subvencions que realitza el SOC en el marc del programa de garantia juvenil per tal d’afavorir la contractació de joves amb estudis superiors.

Aquest projecte permet oferir una primera experiència laboral als joves en l’àmbit de la seva formació i per tant, poder accedir al mercat de treball en la seva etapa post formativa.

La subvenció permet fer una contractació en format de pràctiques a jornada completa i durant sis mesos.

Contracte de treball efectuat d’acord amb les condicions establertes en l’ordre TSF/213/2016, d’agost, cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-202, amb un cofinançament del 91,89%.

CASAL JOVE

L’estiu és moment de desconnexió, de diversió, de lleure i també d’aprenentatge. Des de la regidoria de joventut es vol potenciar l’aspecte lúdic i formatiu que tenen les vacances escolars durant l’estiu i per això ofereix als joves d’Amer de 12 a 15 anys la possibilitat de fer un casal jove adequat a les seves necessitats i interessos.

El Casal Jove combina activitats de lleure (gimcanes, sortides en bicicleta, acampada, jocs esportius,…) amb activitats d’aprenentatge i voluntariat (aprenentatge d’habilitats comunicatives, competències socials, relacions interpersonals, resolució de conflictes, …).

És un projecte que es realitza els matins del mes de juliol.

FORMACIÓ DE PREMONITORS/ES

Conjuntament amb els municipis d’Anglès, la Cellera de Ter i Sant Julià del Llor i Bonmatí, realitzem una formació d’iniciació a l’educació del lleure per a joves entre 15 i 17 anys que estan interessats en fer, en un futur, de monitors i monitores de lleure.

El projecte permet obtenir un certificat d’assistència i adquirir coneixements i experiència en aquest camp i així, un cop es tenen els 18 anys, poder fer el salt cap al curs de monitor/a reconegut per la Direcció General de Joventut.

MIRADES A L’ADOLESCÈNCIA

És un cicle de xerrades destinat a les famílies dels i les adolescents, on es tracten temes diversos que afecten especialment a les persones joves. Xerrem sobre sexualitat, consums i addiccions, benestar emocional, salut alimentària, etc…