Sona Amer 2025

Del 12 de gener al 23 de març de 2025, la Vila d’Amer es convertirà en l’escenari de la 9a edició del Sona Amer, un Cicle de Concerts que ja s’ha consolidat com una cita ineludible per als amants de la bona música. Aquest any, Javier Gurruchaga i la Orquesta Mondragón, Obeses, Los Mambo Jambo Arkestra, The Blowfield Kings, Heaven on Earth Gospel Choir i la Companyia Elèctrica Dharma seran els protagonistes que faran vibrar el públic amb les seves actuacions.

Programació:

12 de gener – Teatre El Casal – Javier Gurruchaga i la Orquesta Mondragón
Iniciarem el Cicle de Concerts amb un espectacle únic: “Històries extraordinàries”. Javier Gurruchaga i l’Orquestra Mondragón fa més de quatre dècades que escampen la seva original proposta musical i teatral pels escenaris de tot el món. El Teatre El Casal d’Amer acull el seu nou espectacle, Historias extraordinarias, en què repassen la seva extensa i exitosa carrera musical i conviden a l’espectador a viatjar amb ells pels seus quaranta anys d’història.El músic basc i la seva banda interpreten temes del seu repertori d’èxits, com Garras Humanas, Bon voyage, Ponte la peluca o Corazón de neón, així com versions de John Lennon, Luís Eduardo Aute o Lou Reed, entre altres. Amb una estètica de cabaret i music-hall i a ritme de blues i jazz, l’espectacle està inspirat en els relats d’Edgar Allan Poe que serveixen com a fil conductor del show.Com diria el mateix Javier Gurruchaga: “Senyores i senyors, ladies & gentlemen… Passin i vegin. L’espectacle està a punt de començar”.

26 de gener – Teatre El Casal – Obeses  

Obeses és un grup polaritzant: els ames o els odies. L’amor dels seus seguidors és intens i incondicional, mentre que l’odi sovint prové de persones que no els han escoltat o vist en directe, quedant-se només amb el discurs provocador del cantant i compositor Arnau Tordera I. Amb diversos premis importants com el Premi Altaveu, el Disc Català de l’Any 2016 de Ràdio 4 i el Premi Enderrock a Millor Artista de l’Any, Obeses és sinònim de qualitat en festivals i festes, oferint virtuosisme, bon gust i passió musical.Després de sis anys sense novetats discogràfiques, Obeses ha tornat amb L’ai el cor., un senzill synthwave que combina harmonies disco pop i detalls psicodèlics. Aquesta nova obra reflexiona sobre l’impacte de la intel·ligència artificial en les relacions humanes, alertant sobre la possible pèrdua de la singularitat humana. Tant la portada del senzill com el videoclip, creats per Víctor Rubio de la productora Acid Factory, transporten els membres de la banda a un univers de videojoc, barrejant influències del passat amb una visió futurista.

16 de febrer – Teatre El Casal – Los Mambo Jambo Arkestra

El conegut quartet barceloní Los Mambo Jambo, format per Dani Nel·lo (Saxo), Ivan Kovacevic (contrabaix), Anton Jarl (bateria) i Dani Baraldés (guitarra), torna als escenaris reforçat per dotze músics – dues seccions de vent i una segona guitarra – fent així el so jambofònic més gran i potent.Després de la primera gravació del format Arkestra el 2018 i la gira posterior, la banda va poder comprovar les enormes possibilitats d’aquest format expandit. Els Mambo Jambo es llancen a buscar una segona entrega entenent que una aventura d’aquestes dimensions no podia quedar-se en un sol disc i en una campanya de directes. El Gran Ciclón és un repertori perfecte per a l’Arkestra que combina temes de diferents èpoques del grup.El procés de creació ha estat apassionant i ha involucrat tot l’equip de músics, tècnics i management de manera absorbent. Els Mambo Jambo es van tancar durant setmanes per treballar els arranjaments, que van ser desenvolupats per la mà experta d’Ivan Kovacevic. Després dels assajos amb tota l’Arkestra, van entrar a l’estudi al mes de gener sota la producció de Dani Nel·lo.La portada realitzada per l’il·lustrador alacantí Adrián Bago és una bona metàfora de l’essència dels Mambo Jambo: enmig d’una gran tempesta, envoltat de raigs i trons, a l’ull del Gran Ciclón, un membre de l’Arkestra, aliè a allò que passa al seu voltant, brinda al públic amb el seu cocktail i somriu conscient de la seva anòmala situació.En un moment d’incertesa i canvi del paradigma del mercat i de la indústria discogràfica, en un període socioeconòmic inestable, el quartet barceloní segueix fidel a les conviccions apostant per un àlbum d’11 temes propis, sabent que girar un espectacle amb una banda de 16 músics no només és possible, sinó absolutament excitant.

23 de febrer – Teatre El Casal – The Blowfield Kings
Si t’apassiona el blues, no et pots perdre The Blowfield Kings, una banda de Bèlgica que porta l’autèntic electric blues dels anys 50 i 60 als nostres escenaris.The Blowfield Kings és una banda de blues i roots procedent de Bèlgica, influenciada pels grans mestres del passat. La seva missió? Recuperar l’electric blues dels anys 50 i 60!
Els seus músics, amb una llarga experiència, han format part de reconegudes formacions com Vaya Con Dios. Ara, porten al públic tant temes propis com clàssics de Jimmy Reed, Little Walter, Muddy Waters, Willie Dixon, Sonny Boy Williamson, tots interpretats amb l’autèntic so de l’època.
Deixa’t portar per l’espectacle, oblida les teves preocupacions i balla al ritme de la seva groove!

16 de març – Monestir d’Amer – Heaven on Earth Gospel Choir
Heaven on Earth Gospel Choir és un cor de gòspel fundat per Àngels Isern i Moisès Sala, que va iniciar el seu recorregut al novembre de 2021 amb el propòsit de crear una formació solidària sense ànim de lucre. El seu objectiu és arribar a tot tipus de col·lectius i generar vincles entre persones a través de la música gospel, fomentant la cohesió social i oferint oportunitats de participació. Per aconseguir-ho, el cor ofereix beques a persones amb pocs recursos que desitgin cantar i gaudir de l’experiència del gospel.
A partir de 2024, Heaven on Earth Gospel Choir s’uneix al projecte global Gospel Sense Fronteres, una iniciativa d’acció solidària i responsabilitat social impulsada per Moisès Sala en benefici de la infància. Aquest projecte es desenvolupa a través de les seves formacions The Gospel Viu Choir i Gospel Project, amb presència en 17 països de 4 continents, com Madagascar, l’Índia, Gàmbia, el Senegal, el Perú, Europa de l’Est, Ucraïna, Malawi, entre d’altres.
Heaven on Earth Gospel Choir treballa per fer del gospel una eina de transformació.

23 de març – Teatre El Casal – Companyia Elèctrica Dharma
Com a Cloenda del Cicle de Concerts, una llegenda viva de la música catalana: la Companyia Elèctrica Dharma. La Companyia Elèctrica Dharma va debutar el 20 de febrer de 1972. Va ser el primer dels 2200 concerts que han fet en 50 anys de carrera ininterrompuda que els converteix en la banda en actiu amb més trajectòria del país.La Dharma és un dels grups més rellevants del panorama musical català, pioner en la fusió de la música tradicional amb el jazz i el rock progressiu. Han trencat fronteres amb gires internacionals per tot Europa (Hongria, Croàcia, Eslovènia, Polònia, Països Baixos, Portugal o Suècia), els Estats Units i actuacions al Rock in Rio de Brasil, a Memphis, Mali o Sud-àfrica. La seva discografia suma ja 25 àlbums editats i algunes de les seves cançons han esdevingut himnes que han passat a formar part de la banda sonora del país com La Presó del Rei de França, Inana, La Gent vol viure en Pau, Resistir és vèncer o Flamarada.

Preus de les entrades:

  • Abonaments amb reserva de localitat pels concerts del Teatre El Casal d’Amer: 75 € / 1a planta: 70 €
  • Entrada general anticipada: 15 € taquilla: 18 € menys The Blowfield Kings 12 € anticipada / taquilla 15 €
  • Entrada reduïda 1a planta: 12 €
  • Entrades a entradium.com

Atenció, adquisició o renovacions abonaments disponible fins el dia 10 de novembre.  Per renovacions envieu whatsapp al 622337255 o mail a cultura@amer.cat 

Entrades per a concerts a partir de l’11 novembre.

El Sona Amer ofereix actuacions de qualitat amb uns preus accessibles, facilitant l’assistència de tothom. Un esdeveniment cultural que, any rere any, ha demostrat que la música pot ser un motor de desenvolupament local, atraient públics de diferents comarques i potenciant l’atractiu turístic d’Amer.

No et perdis aquest festival únic que es durà a terme en espais com el Teatre El Casal i el Monestir d’Amer. Compra les teves entrades i viu una experiència inoblidable!