FESTA MAJOR D’AMER del 6 al 17 d’agost 2022

Programació Festa Major 2022

Dissabte dia 6
A les 9 del matí, a la Plaça de la Vila, XVI BICICLETADA POPULAR. Inscripcions de 8 a 2/4 de 9 del matí a la Plaça de la Vila (inscripció 2€).
Esmorzar a la zona del pícnic de Les Planes d’Hostoles. Fi de la bicicletada a la Plaça de la Vila d’Amer.
Organitza: Club Atlètic Amer amb el suport de la Comissió de Festes.

Diumenge dia 7
A 2/4 de 9 del matí, a la Plaça de la Vila, CURSA POPULAR. Inscripcions el mateix dia a partir de les 07:30h o bé online al següent enllaç:
www.curses.cat/cursaamer2022
Inscripció a la cursa de 12 km i 6 km, 7 € – Inscripció a la cursa infantil (de 0 a 12 anys) d’1 km, 5 €.

Dissabte dia 13
A 2/4 de 10 del vespre, a la Plaça de la Vila, 40è APLEC NOCTURN DE LA SARDANA amb la COBLA D’OSONA.

Diumenge dia 14
A 2/4 de 7 de la tarda, a l’Estació, INICI DE LA FESTA MAJOR amb la CERCAVILA de la COLLA GEGANTERA D’AMER. La cercavila seguirà el recorregut tradicional.
Tot seguit, a la Plaça de la Vila, SALUTACIÓ de l’alcaldessa i PREGÓ DE FESTA MAJOR a càrrec de l’humorista PEYU. Seguidament hi haurà la PROCLAMACIÓ de l’HEREU i la PUBILLA 2022.
A partir de 2/4 de 9 del vespre, a la mateixa plaça, SOPAR POPULAR amenitzat per l’espectacle L’HOME ORQUESTRA d’en PEYU. En aquest espectacle en Peyu fa un recull dels seus millors textos i els posa en escena amb el fil conductor de la pròpia Festa Major. L’objectiu és que la gent que no pugui anar a tots els actes de la festa, amb una horeta vegi una mica de tot.

Evidentment tot plegat només és una excusa perquè finalment pugui dur a terme la ironia i l’humor al que ens té acostumats!
Menú adults: entremès, carn a la brasa, gelat, pa, vi, aigua i cava. Preu: 18€. / Menú infantil: hamburguesa amb patates i gelat. Preu: 8€
A continuació hi haurà BALL amb el GRUP SHARAZAN.

A 2/4 de 12 de la nit, a la Pista de l’Estació, CONCERT amb LA SALSETA DEL POBLE SEC. Torna una de les formacions més emblemàtiques del panorama musical de les darreres dècades i ho fa per commemorar el seu 45è aniversari. Seguidament CONCERT amb DALTON BANG. Un grup de versions que toquen des dels hits dels anys 70 fins a arribar a la patxanga més actual.
Per acabar la nit, DJ MARC SUREDA.
ENTRADA GRATUÏTA.

Dilluns dia 15
A 2/4 de 12 del matí, a l’Església, MISSA en honor a la Patrona d’Amer, Santa Maria, amb l’acompanyament del COR PARROQUIAL.
A 2/4 d’1 del matí, a la Plaça de la Vila, CERCAVILA amb la COLLA GEGANTERA amb el recorregut tradicional.
A continuació, a la Plaça del Monestir, VERMUTADA POPULAR.
A les 6 de la tarda, a la Plaça del Monestir, ANIMACIÓ INFANTIL amb ABSURDITTIES. Dos pallassos excèntrics arriben carregats d’un munt d’objectes i d’instruments que els portaran a situacions d’allò més absurdes. Es tracta d’un espectacle sense paraules, a través del llenguatge universal del clown, ple de música en directe, humor absurd i moltes sorpreses més!
A 2/4 de 8 del vespre, a la Plaça de la Vila, ESBART DANSAIRE de Castelló d’Empúries. L’esbart dansaire de Castelló d’Empúries disposa d’un ampli ventall de balls tradicionals i de nova creació en
funció de cada grup d’esbart.
A 2/4 d’11 de la nit, a la Plaça del Monestir, BALL a càrrec del grup SOL DE NIT.
A les 12 de la nit, a la Pista de l’Estació, CONCERT amb ORQUESTRA DI-VERSIONES. El mític grup de versions que barreja himnes dels anys 60,70 i 80 amb pinzellades de les cançons de radio fórmula dels últims anys. El seu objectiu és passar-s’ho bé i fer-ho passar encara més bé!
I, a continuació, DJ ADRIÀ ORTEGA.
ENTRADA GRATUÏTA.

Dimarts dia 16
A 2/4 d’11, a la Plaça de la Vila, LA XERINGADA D’AIGUA a càrrec de FEFE I COMPANYIA. Remullada i jocs per tota la família!
A 2/4 d’1, a l’Església Santa Maria, CONCERT DE COBLA a càrrec de la COBLA LA PRINCIPAL DE LA BISBAL. Entrada 7€. Si s’agafa entrada pels dos concerts (matí i tarda), el preu és de 10€.
A les 6 de la tarda, a la Pista de l’Estació, espectacle infantil TRINXANT SABATES de la companyia XIP XAP. Preparats per cantar i ballar al ritme de la seva música? Podreu trobar tot tipus d’estils musicals, des de rock fins a country o ska. Ells hi posaran la música, el confeti, els pastissos d’aniversari i les sabates gegants. Vosaltres veniu calçats amb unes bones sabates i amb ganes de gresca!
A 2/4 de 7 de la tarda, a la Plaça del Monestir, CONCERT DE FESTA MAJOR 2022 a càrrec de la COBLA LA PRINCIPAL DE LA BISBAL.
Entrada 7€. Si s’agafa entrada pels dos concerts (matí i tarda), el preu és de 10€.
A les 11 de la nit, a la Plaça de la Vila, audició de sardanes per la COBLA LA PRINCIPAL DE LA BISBAL. La segona serà la tradicional SARDANA DE L’ALCALDE, enguany presidida per l’Honorable Sr. Jordi Turull, conseller legítim de la Generalitat de Catalunya.
A les 12 de la nit, a la Pista de l’Estació, CONCERT amb MIQUEL DEL ROIG i la seva mítica guitarra i, seguidament, ANIMAL DJ.
ENTRADA GRATUÏTA.

Dimecres dia 17
A les 11 del matí, a la Plaça Sant Miquel, inici del CORRE-AIGUA fins a arribar a l’escola Gaspar de Queralt. Aquest any els carrers d’Amer es convertiran en el riu Brugent, us esperem a tots i totes vestits amb elements d’aigua. A veure qui és més original! Música, aigua i moltes sorpreses. No us ho podeu perdre!!
I, seguidament, FESTA DE L’ESCUMA a càrrec de TURURUT.
A 2/4 de 7 de la tarda, a la Pista de l’Estació, tradicional TORNABODA AMB BOTIFARRADA i AUDICIÓ DE SARDANES amb la COBLA LA PRINCIPAL D’OLOT.
Un cop acabada la tornaboda, CERCAVILA fins la Plaça de la Vila amb els GEGANTS i la XARANGA DAMM-ER.

Nota d’interès:
– Els punts de venda dels tiquets del sopar popular seran al Forn de Pa – Pastisseria Martori, Forn de Pa Iglesias i Ca l’Àngela, des de l’1 fins al 12 d’agost. També es poden adquirir a través del següent enllaç
https://entradium.com/es/organizers/cumiamer
– Els punts de venda dels tiquets de la tornaboda seran al Forn de Pa – Pastisseria Martori, Forn de Pa Iglesias i Ca l’Àngela, des de l’1 fins al 14 d’agost.
– Es podrà votar l’elecció de l’hereu i la pubilla a les urnes de les diferents fleques de la vila fins al dia 13 d’agost.
– L’organització es reserva el dret a modificar la programació en cas que fos necessari.
VENDA D’ENTRADES
Dimarts 9 i dijous 11 a les 8 del vespre a la sala polivalent 1 d’octubre SESSIÓ D’APRENENTATGE I PERFECCIONAMENT PER BALLAR SARDANES